Water wachters

Met deze fotoserie wil ik de kracht van de eenvoud laten zien. De manier van leven waar ik me goed bij voel.

Ik wil een onderwerp laten zien, zonder te veel afleiding van zaken die er voor mij niet toe doen. Net als in het leven moet je vaak terug naar de kern. Zodat het duidelijk wordt wat je wil bereiken, laten zien of wat je op kunt lossen.

Op de foto’s zie je de kracht van de strandpalen in het water met altijd wel ergens de mens. De palen staan als ‘Water Wachters’ symbool voor de bescherming de mens van het achterland tegen rampzalige invloeden. Ja de Zeeuw in mij komt hierin naar boven.

hans-1 making-off-3 making-off-4

Ik heb de foto’s allemaal op statief in het water genomen met een N10 long exposure filter. Gemiddeld maakte ik 1 (goede) foto per weekend. De eerste dag was ik vooral bezig om de omgeving te ontdekken. De tweede dag had ik een relatief korte periode om de foto’s te nemen. Er mislukte nogal eens een foto omdat het statief wegzakte, het begon te regen, de waterstand toch te hoog of te laag was of de mensen op het strand te dichtbij kwamen.

Ik heb uiteindelijk gekozen om de foto’s met afgaand water te nemen zodat het risico op een nat fototoestel zo klein mogelijk was, maar spannend was het wel. Mijn model kwam er minder goed af, die liep ieder keer een nat pak op.

Bewaren


Lia Lavoir